Minska ångest med doft!

Minska ångest med doft!

Det är ingen hemlighet att vi reagerar med våra sinnen över dofter. Doft har används i urminnes tider till att behaga oss. Men visste du att du kan ändra din sinnesstämning med hjälp av eteriska oljor? Jodå, det är inte ens svårt.

 

För att börja enkelt kan vi tipsa er om tre olika eteriska oljor som kommer att hjälpa dig att andas lite enklare. Det kan handla om att du ska göra något du egentligen känner att du inte vågar eller klarar av. Eller så kan det vara så att du hamnar i en situation som ger dig panikkänslor och där och då behöver du kunna andas lugnt igen. Eller så kan den vara så att du inte kan komma till ro, och behöver stressa ner innan kvällen och sängdags.

 

Svaret på de ovannämnda situationerna heter kort och gott - Ravintsava, Tea Tree och Lavandin Grosso (lavendel).

 

Hur gör man då? Det enda du egentligen behöver är de eteriska oljorna. Men om du vill underlätta för dig själv så är det väldigt enkelt att skapa sina egna pepp-rollers som vi kallar dom. 

Du gör såhär:

Det du behöver är 1 Roll-it flaska, valfri basolja exempelvis jojoba oljan och valfri eterisk olja. Vi väljer i detta fallet att blanda till en riktig pepp-roller som kan hjälpa oss att lindra ångest och nervositet, Ravintsava.

Steg 1 - Droppa ca 10-15 droppar eterisk olja i din roll-it flaska

Steg 2 - Fyll upp med din basolja

Steg 3 - Förslut med kula och topplock, skaka lite sen är den redo att användas.

Användning: I stundens hetta eller när du känner att ångesten kommer smygandes tar du fram din pepp-roller och rollar på handlederna och i handflatorna. Sen gnider du händerna mot varandra och tar dom mot din näsa och andas in. Andas in och ut långsamt och känn hur doften hjälper dig inifrån.

Dessa pepp-rollers går att göra till många olika ändamål och det är bara att testa sig fram. Kanske fungerar Tea tree bättre? Eller gör en "sov gott-roller" med Lavandin Grosso (lavendel) och rolla bakom öronen innan du går och lägger dig.

Möjligheterna är oändliga, lycka till!

 

 

Tillbaka till blogg