Blanda ditt eget serum hemma!

Det är både enkelt och smidigt att göra sitt eget serum till ansiktet när man väl vet hur man gör. Med några få ingredienser kan du skapa ännu bättre och naturligare serum än de du kan köpa bland de populära märkena. Där du faktiskt har full koll på vad du använder i ansiktet, för det är du som blandat det med endast naturliga produkter.

Här ger vi dig receptet på tre olika varianter. Enkelt och smidigt!
blanda ditt eget serum till ansiktet hemma

Torr & Mogen hud

30 ml Nyponolja (Rose Musquée Bio)
Nyponoljan är mycket rik på essentiella fettsyror som är läkande, cellförnyande och hjälper till att begränsa uttorkning.
Nyponoljan återställer hudens elasticitet och främjar förnyelsen av hudceller (vitamin A, D, E och omega 3). Oljan innehåller även sammandragande egenskaper, vilket hjälper till med att minska dina porer och göra din hud klarare. 

20 ml del Hampaolja (Chanvre Bio)
Mycket bra olja mot torrhet. Oljan hjälper till att minska uppkomsten av rynkor och fina linjer pga oljans höga näringsinnehåll vilket leder till att den kan hjälpa till att minska uttorkning.

5 droppar Klippros (Cistus Bio)
Kan med fördel användas vid önskan att motverka eller förfina rynkor.
Väldigt bra olja att använda på ärr.
Detta behöver du:
  
  

Fet & Aknebenägen hud

35 ml Jojobaolja
Rent tekniskt är jojobaolja faktiskt ett flytande vax med halvfet konsistens som dess sammansättning påminner mycket om hudens egna fett, vilket gör att den INTE täpper till porerna. Av den anledningen passar den extra perfekt för personer med lite fetare och aknebenägen hud.

15 ml Svartkumminolja (Nigelle Bio)
Används för behandling av akne.

5 droppar Geranium
Antibaktriell, drar ut och upp orenhet, bakterier och infektioner. Ökar blodcirkulationen.

5 droppar Tall (Pin Sylvester)
Anses mycket renande.
Detta behöver du:
  

Trött & Livlös hud

25 ml Nattljusolja (Onagre Bio)
Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och i ett rynkhämmande serum för ansiktet för att förebygga hudens åldringsprocess. Nattljusoljan rekommenderas även för att reglera hormonella obalanser i huden. 

25 ml Arganolja
En naturlig skatt inom kosmetik! Den innehåller strukturella element som återaktiverar de grundläggande funktionerna i det översta hudlagret (epidermis). Oljans höga mängd antioxidanter verkan skyddande på huden mot fria radikaler som bidrar till cellernas åldrande. 

5 droppar Rosmarin
Eterisk rosmarinolja är en effektiv antioxidant och ökar cirkulationen i huden. Den hjälper även till att strama upp huden, ge huden lyster och jämnar ut hudtonen. 
Detta behöver du: